''IK VOLG MIJN HANDEN''

 

De producten en objecten die ik maak zijn op een intuïtieve manier gemaakt. Mijn handen geven vorm aan wat van binnenuit komt. Vaak begrijp ik een werk pas later, net zoals met het leven. Het leven wordt ook vooruit geleefd en pas achteraf begrepen.

Natuurlijke stoffen en klei zijn mijn eerste keuze. De materialen vinden hun vorm door aanraking. Mijn handen leiden mij, ik volg en uiteindelijk vormt het geheel zich vanzelf. Net als met familie opstellingen vraagt het van mij om er niet ''tussen'' te zitten.

Inspiratie vind ik in de natuur en de verscheidenheid in al haar levensvormen. Organische en dierlijke vormen komen vaak terug in mijn werk, maar ook de innerlijke wereld van de mens en de dynamieken in relaties tot ouders en voorouders zijn  terug te zien. Deze innerlijke werelden zijn onlosmakelijk verbonden met mijn werk als begeleider van familie opstellingen en wat ik daarin tegenkom, alswel in mijn eigen ontwikkelings proces.

In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem. Ik heb gewerkt als styliste voor films & mode tijdschriften. In 2006 startte ik mijn eigen label met voornamelijk keramiek en textiel, maar eigenlijk alles wat op mijn pad komt en gemaakt wil worden.

De producten die ik ontwerp zijn uniek óf ze worden in kleine oplage gemaakt. Ik werk daarvoor samen met lokale ondernemers. Ik omarm imperfecties en word geinspireerd door de Japanse wabi-sabi filosofie. Ecologische materialen, handwerk, vakmanschap en lokale productie staan bij mij hoog in het vaandel.

Mijn beoefening is om in overgave te leven en te laten komen wat komt en te laten gaan wat gaat. Dankbaarheid en voldoening voel ik als ik vanuit mijn diepste kern creativiteit kan laten stromen en me mag verwonderen wat het leven mij brengt. De producten die de wereld ingaan en andere weer mogen raken maken de cirkel rond.

Deze items die nu voorradig zijn kun je vinden in de webshop.

© 2016 - 2023 neeltjegeurtsen | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore