EEN MENSENKIND KOMT VOORT UIT VELDEN VAN RELATIES. ACHTER ZIJN BESTAAN SPELEN GROTE NETWERKEN EN ONGRIJPBARE KRACHTEN. EEN WONDERBAARLIJKE WERELD VAN SAMENHANG.

Wibe Veenbaas

De basis van je leven wordt gevormd door de familie waarbinnen je geboren bent. Je ouders, grootouders, broers, zussen, ooms en tantes en een hele waaier van voorouders spelen een belangrijke rol in jouw vorming. Al deze mensen, maar ook het land waar je in opgroeit én de tradities die je meekrijgt, laten hun stempel achter op jou. Beter gezegd, ín jou.

Kun je je voorstellen wat al deze mensen hebben meegemaakt door de jaren en eeuwen heen? Deze gebeurtenissen van vele generaties terug, kunnen, meestal volledig onbewust, in jou en je familie doorwerken. Er ontstaan patronen die alle leden van een familie in meer of mindere mate beïnvloeden. Denk aan gebeurtenissen als verslaving, misbruik, adoptie, echtscheiding, oorlog, abortus, emigratie, ziekte, vroegtijdig overlijden, familie geheimen of huiselijk geweld.

Onbewust word je gestuurd door deze onzichtbare patronen en ervaar je daar de invloed van op je huidige leven. Je kunt het gevoel hebben niet jouw eigen weg te kunnen bewandelen of niet de beweging van jouw ziel te kunnen volgen. Je loopt vast op dezelfde patronen of je loopt steeds weer tegen hetzelfde thema aan.

IN EEN OPSTELLING TOONT ZICH WAT ER WERKELIJK IN DE DIEPTE SPEELT.

IN HET DAGELIJKS LEVEN ZIEN WE VOORAL ELKAARS OVERLEVINGSMECHANISMEN.

Een familie opstelling kan een mooie manier zijn om eens naar die patronen te kijken. Wat er werkelijk in de onderstroom speelt, weten we vaak niet. In het dagelijkse leven, leven we vooral onze overlevings-mechanismen. Psychische of lichamelijk klachten zijn vaak hetgeen wat we in eerste instantie merken aan de oppervlakte. Je klachten geven aan dat er werkelijk iets meer speelt. Grote kans dat je vast zit in patronen en overtuigingen, die bij je familie systeem horen en door voorgaande generaties zijn doorgegeven.

Een familie opstelling is een wonderlijk fenomeen. Het is een manier om met ons lichaam en hele wezen te ervaren. In een opstelling volgen we ons lichaam en laten we ons bewegen door iets wat groter is dan wijzelf. Zo kan op een diep zielsniveau bewustwording plaatsvinden van een bepaalde dynamiek of gebeurtenis.

In een familieopstelling toont zich door middel van representanten een innerlijk beeld van de deelnemer met betrekking tot het vraagstuk. Leden van een familiesysteem worden gerepresenteerd door personen die zich daarvoor beschikbaar stellen. Zij laten zich leiden door hun innerlijke beweging. De representanten geven hiermee een beeld weer dat informatie geeft over het familiesysteem van de deelnemer.

HET VRIJGEVEN VAN ONDERLIGGENDE DYNAMIEKEN, PERSONEN

EN EMOTIES GEEFT RUIMTE AAN DE LEVENSSTROOM IN ONS LIJF.

Aan de hand van de instructies van de begeleider brengen de representanten beweging in de situatie. Er kan gebruik worden gemaakt van zinnen of rituelen. Als personen of onverwerkte gevoelens gezien en doorvoeld worden kunnen zij hun eigen plek innemen en kan er rust komen bij de personen en in het systeem. De helende beweging die tijdens de opstelling voelbaar is, kan nu door bewegen en zich verder ontvouwen de toekomst in.

Als het ware transformeert het oude doordat het is gezien en zijn plek heeft ingenomen. Er kan een proces op gang komen waarin bijvoorbeeld onderdrukt verdriet de ruimte mag krijgen. Je kunt ook in het dagelijks leven meer stroming of kracht ervaren. Van jou vraagt het overgave aan datgeen wat in beweging wordt gezet. Mag dit helemaal de ruimte krijgen?

ACTUELE DATA

25 JUNI ROZENDAAL 10.00 - 17.00

1 JULI VELP 13.30 - 17.30

Deze workshops worden begeleid door Neeltje Geurtsen & Jet Harkink

50 % KORTIG ALS JE IEMAND MEENEEMT, JE GAST KRIJGT OOK 50 % KORTING

Boek direct je plek direct in de webshop óf stuur een email naar info@neeltjegeurtsen.com

als je gebruik wil maken van de kortingsactie bij 2 personen.

Voor de groepopstellingen kun je je aanmelden als vraagsteller of als representant. Ik werk met een kleine groep van maximaal 12 personen. In een intieme setting creeer ik een veilige bedding waar jij je kwetsbaar op kunt stellen en wij samen naar jouw vraag kunnen kijken.

 

Vind je het fijner om één-op-één te kijken naar jouw vraag? Dit is ook mogelijk. We onderzoeken samen welke dynamiek er mogelijk speelt en wat jou onbewust beïnvloedt. Het doel is dat hier bewustzijn op komt en jij een helende beweging mag maken naar waar jij krachtig staat. Tijdens de sessie kunnen we werken met poppetjes, vloerankers of met visualisaties. Ik werk in mijn praktijk/ atelier, maar we kunnen ook naar buiten, de bossen in, naar de hei of het water, als dat helpend is in jouw proces. Doorwerth heeft prachtige natuur ter beschikking dus we kunnen meebewegen met wat gevraagd wordt in jouw proces. Geef vooral aan waar jij je goed bij voelt.Mail voor een afspraak naar info@neeltjegeurtsen.com

Ik kan me voorstellen dat je toch nog wat vragen hebt. Vind je het fijn om eerst even te bellen om te bespreken over waar je tegenaan loopt? En of dat geschikt is voor een familie opstelling? En misschien wil je eerst wat delen. Ik beantwoord graag je vragen. Stuur een mail en ik neem contact met je op.

ALS ALLES WAAR MAG ZIJN

HET LICHT EN HET DONKER

 

© 2016 - 2023 neeltjegeurtsen | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore